Zo lang als ik me kan herinneren ben ik geboeid door het gedrag van mensen, wat ons drijft, hoe we ons ontwikkelen en omgaan met veranderingen, en met elkaar. Steeds meer raakte ik betrokken bij vragen van mensen over “en nu?” En steeds vaker ‘liep ik een eindje mee’ als ik zag dat mensen er behoefte aan hadden samen met een ander hun vraag te onderzoeken. In 2004 besloot ik daar mijn werk van te maken.

In de loop van de jaren heeft mijn werkterrein zich uitgebreid naar organisaties in de non profit sector en help ik besturen zichzelf de juiste vragen te stellen en antwoorden te vinden in een altijd veranderende omgeving. Daarbij geef ik ook uitvoering aan die antwoorden, door nieuw beleid te implementeren op een manier die voor de organisatie werkt.

Mijn opleiding volgde ik bij de School voor Coaching, de Academie voor Counseling en Coaching en de School voor Mediation, ik ben master practitioner Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), en volgde bruikbare modules Psychologie bij de Open Universiteit. In een vorige professie was ik grafisch vormgever en journalist/redacteur. Creativiteit en taal(patronen) spelen ook in mijn huidige werk hun rol. Ik ben aangesloten bij de beroepsorganisaties NOBCO (coaches), NOLOC (loopbaanprofessionals), NMI (mediators) en lid van de Nederlandse Vereniging voor NLP.

 

Mariëtte Meijer Timmerman Thijssen

 

Mariëtte Thijssen